16 mar. 2014

Cinci reguli ale Prieteniei pe care trebuie sa le stim cu totii.



Poate fi prietenia rezumata la un banal set de reguli? Cu siguranta nu, orice relatie e mai mult decat atat. In plus, fiecare om e diferit, altfel poti comunica cu fiecare prieten sau prietena in parte. Fiecare are alte nevoi, alte asteptari, alte vise. Pe de alta parte, sunt si cateva reguli care odata aplicate, nu vor da gres niciodata. Pentru ca dincolo de diferente, sunt cateva lucruri care ne apropie. Sau dimpotriva, ne despart. Sa le enumeram pe rand pe cele mai importante:

1. Ajutorul reciproc
Daca ai inima franta iar prietena ta isi pierde nu ore ci chiar zile sau saptamani din viata incercand sa o puna la loc, incearca sa reciprochezi intotdeauna, oferindu-i in schimb altceva, ceva ce stii si tu ca are nevoie. Poate ea nu are imediat nevoie de ajutor emotional dar cu siguranta sunt lucruri care sa o faca fericita. Stiu, o prietena adevarata te va ajuta fara sa ceara nimic in schimb. Cu toate acestea, daca nu esti dispusa sa oferi nimic, iti vei pierde pe rand toti prietenii. Pentru ca orice relatie trebuie sa aduca ceva pozitiv in viata fiecaruia. Altmiteri, nu are sens.

2. Nu judeca
Orice s-ar intampla in viata unei prietene, cu cateva mici exceptii care tin mai degraba de codul penal, tu, ca prietena de nadejde, trebuie sa o sustii. Nu sa o judeci, mai ales daca nu ai avut parte de experiente similare. Ofera-ti ajutorul si suportul de care are nevoie si fii alaturi de ea la nevoie.

3. Nu tine socoteala
Prietenia nu e un schimb economic echitabil. Si nici nu va putea fi vreodata. Prin urmare, nu incerca sa reglezi balanta profitului si a cheltuielilor pentru ca nu vei reusi decat poate in dauna relatiei respective. Ofera-ti ajutorul la nevoie, accepta-l atunci cand il primesti dar nu le aminti prietenilor de cate ori ai facut-o sau de cate ori te-au refuzat.

4. Atentie la celelalte relatii
Nu e niciodata o idee buna sa incepi o relatie cu un fost iubit al unei prietene bune, nici macar in cazul in care stii ca a trecut deja peste despartire. Cu atat mai mult, refuza relatiile cu fratii sau rudele apropiate ale acestora. Sansele de a pastra relatia de prietenie dupa casatoria cu un fost iubit sunt aproape nule. La fel si in cazul in care relatia ta cu un membru apropiat al familiei ei esueaza lamentabil.

5. Nu trada niciodata
Daca o prietena ti-a impartasit secretele sale cele mai intime, a facut-o pentru ca are incredere in tine. Nu trada aceasta incredere decat in cazul in care vrei sa pui capat relatiei. Nu actiona fara sa te gandesti la felul in care te-ai simti tu daca ai fi in locul ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu